Berhenti menyesali masa lalu, kerana itu telah berlalu. Yang terpenting adalah saat ini, jangan sampai kesalahan yg sama berulang kembali.

Followers

MARI BANTU SAYA MENABUNG, KLIK BANNER BAWAH NI. TERIMA KASIH

Wednesday, 13 March 2013

Panggilan Interview Part 1

Assalamualaikum
-Tak jawab dosa. Baik jawab cepat-
 
 kenape aku letak gambar ni? sebab aku rasa dia sangat comel dan aku tak boleh nak buat mata macam tu T.T
 
sepatutnya aku kena post new entry kira-kira 2 atau 3 hari yang lepas tapi disebabkan aku mempunyai tahap kemalasan yang amat dahsyat jadi hari ni baru new entry dari aku keluar. sebenarnya 2 ke 3 hari yang lepas aku dapat call dari teluk dalam resort yang dorang nak confirmkan aku still tak de kerja dan still berminat nak kerja dengan dorang. aku rasa macam yessssssssssss, akhirnya ade jugak orang panggil aku interview. tapi aku ni tak de lah bongok sangat pegi jerit yes kat fone tu kang kakak yang call tu terus kena heart attack kang sia sia je. 

"Hello. Ni farah ke?''

"Ye saya farah''

''Saya dari teluk dalam resort. awak still berminat nak kerja dengan kami?''

''Ye''

''Boleh tak awak datang untuk interview?''

''Boleh tapi bila ye sebab sekarang saya dekat ipoh''

''Okey, nanti saya akan call awak balik dan bagi tarikh interview''

''Kalau boleh bagi tahu saya awal-awal supaya senang saya nak pergi sana''

lepas tu ade lah dia tanya aku duduk mane dekat sana nanti ape semua kan? sebenarnya dorang ada sediakan hostel untuk pekerja tapi aku rasa aku tak duk hostel kot, sebab aku rasa aku lagi selesa duduk rumah mak cik aku. nak tahu sebab ape? sebab boleh aku dok menyakat dorang berempat tu. see saya memang seorang kakak yang terbaik.

sebenarnya aku mintak kerja ni bulan december 2012 dan aku baru dapat call untuk interview march 2013, lama gila kan aku tunggu. lepas aku mintak kerja dekat sana aku tunggu lah jugak dalam 2 weeks tapi dorang still tak call aku tu yang aku balik ipoh tu tapi bila dah balik kena pegi balik, malas gila tapi sebab kerja aku gagahkan diri aku yang sememangnya malas ni. 

tapi sekarang ni aku ada 2 masalah. satu sebab lesen, ishh memang lama betul kena tunggu. aku dah isi borang awal bulan februari ari tu tapi still tak de pape sampai sekarang ni cuma dorang ade email aku tanya ade ke nak tukar pape dekat borang. kang bila aku dah start kerja kena balik pulak sebab lesen. kedua, aku kan ade anjurkan segmen dekat blog dan tarikh tamat segmen tu 4 april, katakan lah kalau aku kena pegi sana sebelum 4 april macam mana? bencinya bila dah happy ade benda menghalang. tapi aku dah jumpa jalan penyelesaian terhadadap kedua-dua masalah yang bakal aku hadapi nanti. 


IKHLAS DARIPADA FARAH NUR SYAMMI BINTI SALIMI ツ

2 comments:

  1. tak de yang mustahil dik...kalau itu rezeki Allah terima apa adanya :)....soal lain jangan fikir dulu...insyaAllah mereka pasti faham...good luck k sayang :)

    ReplyDelete