Berhenti menyesali masa lalu, kerana itu telah berlalu. Yang terpenting adalah saat ini, jangan sampai kesalahan yg sama berulang kembali.

Followers

MARI BANTU SAYA MENABUNG, KLIK BANNER BAWAH NI. TERIMA KASIH

Thursday, 14 February 2013

Photo Contest: Aku dan Dia by Blog Paly

Assalamualaikum
-Tak jawab dosa. Baik jawab cepat-
 
(klik banner untuk join) 
 
(gambar yang dipertandingkan zaman sekolah)

untungnya aku sebab mempunyai seorang sahabat yang penyanyang, yang memahami, yang tidak suka mengambil kesempatan, yang suka membantu dan yang paling penting ikhlas dalam menjalinkan persahabatan. itulah sahabat baik aku syaza nabila binti eddy noor. kita orang kawan dari sekolah rendah sampai sekarang, family kita orang pun rapat. kalau dulu abah tak kasi pegi rombongan mane2 aku jual mane nabila confirm sign terus, haahhaaha.

terlalu banyak kenangan manis aku bersama dia. kalau nak cerita memang entri akan panjang berjela-jela jadi aku akan ambik sikit je kurang 3 kenangan dalam persahabatan kami.

BASIKAL
masa form 2 dulu aku jadi pengawas pusat sumber. memang setiap hari isnin dengan jumaat kita orang akan pegi sekolah naik basikal sebab aku bertugas jadi balik lambat. punya excited nak pegi sekolah naik basikal, kita orang beli basikal baru. nak dijadikan cerita, basikal kita orang sama. tak plan pun sebenarnya nak beli basikal sama tapi kebetulan. tapi tak lama kita orang naik basikal ade laa sebulan macam tu je lepas tu masing2 tak nak naik basikal dah, sebab penat sangat mengayuh. sekarang ni basikal aku dah tak nampak bayang, tah mane laa basikal tu.

JALAN KAKI
ade sekali tu kita orang balik sekolah jalan kaki. mula2 excited sampai ambik2 gambar. mase tu baru balik dari koko dalam pukul 3 lebih macam tu, mama nak ambik tak boleh jadi kita orang menapak lah dari sekolah sampai ke rumah. sampai dekat taman malar muka sesorang macan tengah tunggu hukuman mati je, time tu kalau ade orang tegur tanya balik jalan kaki ke? confirm-confirm dorang kena tadah telinga sebab kena maki. macam mana cara jalan usah dikenang lah, ketengah ketepi ketengah ketepi, kaki rasa macam nak tercabut pun ade. lagi 90% nak sampai rumah mama ambik, dari muka macam tengah tunggu hukuman mati terus senyum macam nampak buah hati je. esoknya bangun pagi kaki semua sakit-sakit sebab jauh berjalan, lepas tu semua tak pergi sekolah lepas tu semua taubat tak nak balik jalan kaki lagi.

BREAKFAST
kita orang biasanya akan sampai sekolah pukul 6.30, awalkan? tapi jangan tak tahu ada yang datang awal dari tu lagi pun ade. kalau dulu sampai je sekolah terus pegi perhimpunan letak beg lepas tu duduk kejap sementara nak tunggu 6.45 ke 6.50 ke sebab nak keluar balik beli breakfast tapi lama-lama sesekor jadi malas nak keluar masuk, jadi kita orang akan stay dekat bus stop sambil mak cik tu bukak. dulu ade jugak tukar-tukar, gilir2 bawak bekal tapi bila angin malas nak masak pagi datang tukar belanja nasi lemak pulak. tapi lama-lama tu pun hilang. lepas tu nak makan duet sendiri, tak de belanja dah.


IKHLAS DARIPADA FARAH NUR SYAMMI BINTI SALIMI ツ

6 comments:

  1. smpai rase nk tercabut kaki erk, hehehe

    thx sudi join contest ni ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhehe, welcome. thanks jugak sbb buat contest ni

      Delete
  2. gudluck dear :)

    http://tomatobey.blogspot.com/2013/02/photo-contest-aku-dan-dia-by-blog-paly.html

    ReplyDelete
  3. azza dtg dr contest yg sama :) done follow

    http://cikazzah95.blogspot.com/2013/02/photo-contest-aku-dan-dia-by-blog-paly.html

    ReplyDelete